4,8 Google Reviews 4,8 - Google Reviews
Vinkje Vanaf 1 stuk bedrukkenVinkje KlantvriendelijkVinkje Hoge kwaliteitVinkje Modieuze kledingVinkje Prijzen incl btw
druktechnieken

Druktechnieken: printen, plotten en persen

Druktechnieken spelen een essentiële rol bij het personaliseren van kleding en het creëren van unieke ontwerpen. In de wereld van textielbedrukking zijn er verschillende methoden beschikbaar. Waarvan DTF (Direct To Film), Vinyl-cut en zeefdruk tot de meest prominente behoren. Of het nu gaat om complexe afbeeldingen met DTF, strakke vinylsnedes of traditionele zeefdruk. Het kiezen van de juiste druktechniek is essentieel om hoogwaardige en aantrekkelijke bedrukkingen op kleding te realiseren. Bij Bedrukt.nl hebben we alle druktechnieken in huis en ben je verzekerd van de beste techniek met het mooiste resultaat.

DTF - Direct to Film

DTF – Direct to Film

DTF, wat staat voor Direct To Film, is een innovatieve kleding-druktechniek die de wereld van textielbedrukking naar nieuwe hoogten tilt. Met DTF kunnen ontwerpen met ongekende precisie en levendigheid rechtstreeks op kleding worden overgebracht. Hierdoor wordt een indrukwekkende beeldkwaliteit gegarandeerd. Een kenmerkend aspect van de DTF-methode is de directe overdracht van het ontwerp naar een speciale film. Het ontwerp wordt eerst digitaal geprint op deze film, die vervolgens nauwkeurig op de stof wordt aangebracht. Dit proces maakt het mogelijk om zelfs de fijnste details van het ontwerp te behouden. Met als resultaat scherpe, heldere afbeeldingen met een uitstekende resolutie.

De veelzijdigheid van DTF is een van de redenen waarom het steeds populairder wordt in de wereld van kledingbedrukking. Het is ook daarom dat wij het bij Bedrukt.nl steeds vaker toepassen. Of het nu gaat om complexe patronen, fotorealistische afbeeldingen of kleurrijke ontwerpen, DTF biedt de mogelijkheid om vrijwel elk idee tot leven te brengen op kledingstukken. Bovendien is deze techniek geschikt voor verschillende soorten stoffen, waardoor het een breed scala aan toepassingen heeft. Een ander voordeel van DTF is de duurzaamheid van de bedrukkingen. De inkt hecht zich op een krachtige manier aan de stof, wat resulteert in wasbestendige, kleurvaste ontwerpen. Hierdoor blijven de bedrukkingen er als nieuw uitzien, zelfs na meerdere wasbeurten. Kleding met DTF-bedrukkingen zal een langdurige aantrekkingskracht behouden.

vinyl-cut

Vinyl-Cut

Vinyl-cut werd vroeger ook wel flexdruk genoemd. Het is nog steeds een van de beste kleding-druktechnieken. Het heeft niet voor niets de mode- en textielindustrie stormenderhand veroverd door zijn vermogen om strakke, duurzame en veelzijdige ontwerpen te produceren. Deze methode maakt gebruik van speciaal vinylmateriaal om ontwerpen te snijden en op kleding aan te brengen. Het biedt unieke voordelen die het tot een favoriete keuze maken voor gepersonaliseerde kledingstukken. Wat vinyl-cut onderscheidt, is de mogelijkheid om nauwkeurig en gedetailleerd te snijden. Hierdoor zijn zelfs complexe ontwerpen met scherpe lijnen en fijne details mogelijk. Of het nu gaat om ingewikkelde patronen, logo’s of tekst, vinyl-cut levert strakke resultaten die de aandacht trekken en de kleding een professionele uitstraling geven.

Een belangrijk voordeel van vinyl-cut is de duurzaamheid van de resultaten. De vinylsneden hechten stevig aan de stof, wat zorgt voor een ontzettend langdurige en wasbestendige bedrukking. Bij Bedrukt.nl spreken we wel eens klanten bij wie vele jaren later de kleding is versleten, maar de opdruk nog intact is. Of het nu gaat om dagelijks dragen of intensief gebruik, kledingstukken met vinyl-cut ontwerpen behouden hun frisse uitstraling en scherpe details, zelfs na herhaaldelijk wassen. Vinyl-cut heeft zich bewezen als een krachtige en veelgeprezen druktechniek in de wereld van kledingbedrukking. Precisie, veelzijdigheid en duurzaamheid komen samen om unieke en stijlvolle ontwerpen te creëren.

Zeefdruk

Zeefdruk

In de dynamische wereld van kledingbedrukking is zeefdruk een gevestigde en veelgebruikte techniek die zich onderscheidt door zijn tijdloze kwaliteit en veelzijdige toepassingen. Deze drukmethode maakt gebruik van een speciale zeef om inkt door te persen, wat resulteert in duurzame en levendige ontwerpen op verschillende soorten stof. Een opvallend kenmerk van zeefdruk is de mogelijkheid om gedetailleerde en complexe ontwerpen met scherpe lijnen en heldere kleuren te realiseren. Tevens kunnen de kleuren met behulp van het PMS-kleurensysteem worden afgestemd.

Het gebruik van fijne mazen in de zeef zorgt voor een nauwkeurige overdracht van het ontwerp naar de stof, waardoor zelfs de kleinste details behouden blijven. Dit maakt zeefdruk bij uitstek geschikt voor zowel eenvoudige logo’s als intrigerende kunstwerken op kleding. Zeefdruk kan worden toegepast op verschillende textielsoorten, variërend van katoen tot polyester en mengsels daartussenin. Bovendien biedt zeefdruk de flexibiliteit om met een breed scala aan inkten te werken, waardoor ontwerpers kunnen experimenteren met opvallende kleurenpaletten en speciale effecten.

Duurzaamheid is een sterke troef van zeefdruk. De inkten hechten zich op krachtige wijze aan de stof, resulterend in bedrukkingen die bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen zonder aan kleurintensiteit te verliezen. Of het nu gaat om promotionele kledingstukken, bedrijfsuniformen of op maat gemaakte mode, zeefdruk zorgt voor langdurige en kwalitatieve resultaten. Het allerbelangrijkste van zeefdruk is de efficiëntie bij grootschalige productie. Deze methode maakt het mogelijk om snel grote oplagen te produceren zonder concessies te doen aan de kwaliteit, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel kleine ondernemingen als grote kledingmerken.

Duurzaamheid

Wij vinden een duurzame productie, waarbij we oog hebben voor mens en mileu ontzettend belangrijk. Deze waarden vind je terug in al onze druktechnieken en andere bedrijfsprocessen. Zo gebruiken we uitsluitend watergedragen inkten en energiezuinige apparatuur. We werken veelal met biologische, organic kleding en voeren een uiterst spaarzaam energiebeleid op kantoor en werkplaatsen. Het resultaat van deze inspanningen is dat alle artikelen die we uiteindelijk leveren zijn geproduceerd volgens WRAP-normen, bevatten deze geen schadelijk stoffen overeenkomstig de Oeko-Tex standaard 100 en is onze footprint minimaal.

De beste druktechniek voor jouw opdracht

Elke opdracht is anders en even belangrijk voor ons, ongeacht de aantallen. En bij elke opdracht hoort de beste druktechniek. Dit is geen natte-vingerwerk of toeval. De beste druktechniek is de techniek met het mooiste resultaat, dat zo lang mogelijk mooi blijft en de juiste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Decennia aan ervaring van onze mensen stelt ons in staat om de allerbeste druktechniek te kiezen voor jouw opdracht. Je hoeft tijdens het bestellen dan ook geen voorkeur op te geven, wij maken die keuze voor je, zodat ook jouw opdracht met de beste druktechniek wordt gemaakt.

Vragen?

Neem gerust contact met ons, we staan voor je klaar!

Bijwerken van …
  • Geen producten in de winkelwagen.