Alleen de beste kwaliteit

Responsible Production Organic Cotton Confidence in Textiles

Wanneer je iets ontwerpt en laat bedrukken wil je graag dat de kwaliteit goed is, dat het lang mooi blijft, maar ook dat er verantwoord is geproduceerd. Wij leveren graag de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Maar zeker zo belangrijk vinden we het productieproces. Met zorg en aandacht voor mens en milieu maken we met liefde de mooiste kleding met de allerbeste kwaliteit. Dat dit alles goed lukt met een betaalbare prijs bewijzen we nu al sinds 2002. We zijn er allemaal bij gebaat wanneer iets mooi is en lang mooi blijft, dus daar streven we naar. Een tevreden klant, goede kwaliteit en zorg voor mens en milieu, daar doen we het voor. 

Goede werkomstandigheden
Alle artikelen die we leveren zijn gecertificeerd volgens het WRAP, Worldwide Responsible Accredited Production. WRAP is een zelfstandige non-profit organisatie die zich heeft toegelegd op de certificatie van wettige, menselijke en ethische arbeid wereldwijd. Deze Amerikaanse organisatie zet zich in voor betere, eerlijke en duurzame productie in de wereld. De nadruk ligt hierbij op kleding, schoeisel en andere genaaide producten. Controle en auditing van de twaalf uitgangspunten vindt plaats via onafhankelijke instituten. Voor Bedrukt betekent dit dat wij door middel van een aansluiting bij WRAP alleen kleding verkopen die gemaakt is onder menselijke en etische omstandigheden.

Organisch textiel
Bij producten waar dit logo bij staat geldt dat de katoen die gebruikt is voor de productie van de kleding uitsluitend organisch of biologisch is. Deze katoen wordt in die gevallen verkregen van niet-gemodificeerd en wordt verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, pesticiden en kunstmest. Dit is gezonder en veiliger voor de boeren en het milieu. Onze Organic T-shirts zijn gemaakt van organisch katoen volgens offciële OCS-certificering.

Geen schadelijke stoffen
De Oeko-Tex standaard 100 is een gezondheidskeurmerk voor kleding. De kleding moet zijn getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid of allergische reacties kunnen geven. Oeko-Tex stelt strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, kleurstoffen en gewassenbeschermingsmiddelen. Naleving vindt plaats via audits door onafhankelijke controleurs. Alle artikelen die we leveren voldoen aan de Oeko-Tex Standaard 100. Deze standaard is een globaal gelijkvormig test- en certificatiesysteem voor ruwe textielmaterialen, tussenliggende en eindproducten in alle stadia van productie.

De beste druktechnieken
We hebben verschillende druktechnieken in huis, voor elke opdracht kiezen we de meeste geschikte techniek, voor het beste resultaat. Alle druktechnieken die we gebruiken voldaan aan de CE normen en zijn veilig in gebruik. Vanaf 30-50 stuks maken we gebruik van zeefdruk. Aantallen daaronder worden bedrukt via verschillende methoden. Zo worden teksten uitgesneden door een plotter en full colour logo's geprint. Alle bedrukking wordt onder hoge druk en hoge temperatuur goed samengesmolten met de textiel. Wanneer de wasvoorschriften zorgvuldig worden nageleefd kunnen we een mooi langdurig resultaat garanderen.